Osnovano 1985.godine.

amišljena kao univerzalni srpski suvenir vrhunskog kvaliteta i etno prizvuka, rakija Bojkovčanka osnovana je 1985.god. u Valjevskoj Mionici. Imenu “Bojkovčanka” kumovao je srpski grafičar Veljko Mihajlović koji joj je dao ime po nekadašnjem nazivu obližnjeg brda. I tako je od 1985.god. do danas Bojkovčanka prevalila put od lokalnog etno suvenira do modernog neponovljivog brenda, zadržavajući svoj nadasve nenadmašan kvalitet stare srpske šljivovice. I tako, reklo bi se zahvaljujući svom neponovljivom ukusu i kvalitetu, dolazi do mnogih ambasada, visokih zvaničnika i uspešnih privrednika koji su je nosili na poklon kao reprezantatora ljudi i podnevlja sa kog dolazi Možda je malo neskromno tvrditi da nema većeg grada u svetu ili evropskog dvora u kome nema bar jedne Bojkovčanke, ali to je istina.

Od etno suvenira do svetskog šampiona

2

2: DVA GINISOVA REKORDA: u našem muzeju srpske šljivovice možete videti dva eksponata koji su 2004 godine upisani u Ginisovu knjigu rekorda. Najveća “ručno duvana” boca slobodne forme i najveća srpska tradicionalna kapa “šajkača” su deonaše stalne postavke i ponos naše muzejske zbirke.

35

35 GODINA TRADICIJE: Za tri decenije Bojkovčanka je prevalila put od srpskog etno suvenira do moderne i visokokvalitetne srpske šljivovice koja se po svom izgledu i kvalitetu može porediti sa najkvalitetnijim svetskim alkoholnim pićima.

570

570 MEDALJA: od svog osnivanja do danas Bojkovčanka je ocenjena 548 puta i okitila se odličjima kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

2007

2007. SVETSKI ŠAMPION: 2007. godine u Ljubljani na Međunarodnom sajmu u konkurenciji od 624 učesnika iz celog sveta, dobila je Titulu apsolutnog šampiona sa najvećom mogućom ocenom.Porodična Tajna

Iako smo vam otkrili gotovo sve naše tajne, ipak postoji i nešto što predstavlja malu porodičnu tajnu koju vam nećemo otkriti, ali ćemo Vam omogućiti da je doživite ukoliko probate Bojkovčanku.

Za svaku popijenu kap naše rakije lično smo Vam odgovorni!